Glasgow
Terwijl Schotland zucht onder een nazomerse hittegolf ( de warmste dagen van het jaar ) komen we aan in Dunblane.
Het is een raar idee om niet in ons ei te slapen de komende dagen maar in een gewoon bed, in een gewoon huis, met een gewone douche.
Zoals het goede Schotse gebruik ( of misschien is het meer een familie ding ? ) verlangt belanden we de eerste avond al in de lokale pub met Mary en Dave.
Een 'pint of ale", salt en vinegar chips...of crisps, op zijn Brits, we zijn al helemaal ingeburgerd.
Een rustige nacht en een relaxed ontbijt aan een keukentafel in een huis ( geen natte voeten in het gras vandaag ) verder is het tijd om naar Glasgow te gaan.
Vrienden van ons uit Canada zijn op een 3 weken durende reis door Schotland en zijn precies rond deze periode in hetzelfde gebied en dus is dat een heel goed excuus om de oudste kroeg van Glasgow te bezoeken voor een lunch samen.
Schotten houden van koolhydraten, dat is duidelijk. Op het menu staat mac and cheese, waar deze pub om bekend is. Dit wordt vervolgens geserveerd met friet ( en niet een klein beetje ook ). Friet op brood is hier schijnbaar ook een ding maar goed, Schotland is het land waar de gefrituurde mars ooit is uitgevonden dus ja....
Ik heb niet zoveel behoefte aan gefrituurde chocolade maar worstel me door de mac en cheese met zongedroogde tomaat en gruyere heen die verrassend lekker smaakt, er is weinig gelogen aan de goede naam van dit gerecht.
Alle reisverhalen worden uitgewisseld en de tijd vliegt om.
Niet erg want we moeten nog van alles inpakken voor een week op een boot morgen. De volgende update zal wel even duren dus want de laptop blijft in Dunblane de komende week.



